Sănătatea animalelor şi condiţiile lor de viaţă
farmer with his cows

Sănătatea animalelor şi condiţiile lor de viaţă

Prevenirea mastitei

Mastita este o boală răspândită care produce inflamaţia ugerului şi, drept consecinţă, reduce producţia, calitatea şi preţul laptelui. Mastita îi costă pe producătorii de lapte din întreaga lume miliarde de euro în fiecare an. Igiena ugerului şi igiena mediului sunt cele mai eficiente căi de prevenire a mastitei. Ecolab este un lider pe plan mondial în igiena veterinară şi continuă să inoveze în acest domeniu, oferind un program cuprinzător de prevenire a mastitei.

Scopul principal al creşterii moderne a animalelor este maximizarea relaţiei dintre sănătatea animalelor, productivitatea optimă şi siguranţa alimentelor. Fermierii din ziua de azi se confruntă cu constrângeri de reglementare din ce în ce mai solicitante în privinţa siguranţei alimentelor şi a condiţiilor de viaţă ale animalelor, cu costuri din ce în ce mai mari, în special, în privinţa hranei animalelor şi a cheltuielilor cu medicaţia. Bunele practici agricole militează pentru o igienă veterinară preventivă, pentru creşterea durabilităţii economice şi a mediului în fermele moderne.

Ecolab oferă soluţii superioare de igienă veterinară în ceea ce priveşte sănătatea animalelor, condiţiile de viaţă ale acestora, precum şi necesităţile de siguranţă a alimentelor printr-o modalitate eficace, eficientă şi economică.

Prevenirea şchiopătării

Afecţiunile ongloanelor afectează majoritatea cirezilor de vite producătoare de lapte şi are efecte negative semnificative asupra condiţiilor de viaţă ale animalelor, ale fertilităţii, producţie şi cheltuielilor veterinare curative. Şchiopătarea este unul dintre cei trei factori principali de eliminare involuntară sau prematură a vacilor de lapte din cadrul cirezilor. Tratamentul este deseori de durată, complex şi costisitor. Ca şi în cazul mastitei, prevenirea afecţiunilor copitelor este în mod evident de preferat, şi totodată mai economică decât tratamentul. Şi în acest domeniu, Ecolab a dezvoltat soluţii unice, moderne, care sunt uşor de aplicat şi nu afectează mediul.

Back to Top