Procesare legume şi fructe

   În timpul procesării, fructele şi legumele perisabile sunt supuse riscului contaminării încrucişate cu microbii patogeni de la produsele deteriorate. Aceste riscuri sunt din ce în ce mai mult de interes public şi dacă ceva nu funcţionează corespunzător este dat imediat publicităţii. Protejarea de contaminarea microbiană a fructelor şi legumelor proaspăt tăiate sau procesate la mai mult timp după recoltare este prin urmare de o importanţă majoră.

În plus, perioadele sezoniere de vârf necesită un echipament fiabil pentru a asigura un flux continuu de procesare. Depunerile sau coroziunea echipamentului de procesare conduc la reducerea productivităţii cu un impact financiar semnificativ.

Ecolab şi-a concentrat resursele R&D pe industria procesării fructelor şi legumelor şi a dezvoltat soluţii eficiente de igienă care să furnizeze procese sigure. Aceste soluţii cuprind şi tratarea sistemului de canalizare şi ape de imersie, monitorizarea igienei şi sisteme de control şi un sistem unic de management al igienei care urmăreşte şi raportează toate intervenţiile de igienă din cadrul fabricii sau din întreaga companie. Dezvoltarea acestor soluţii duc la:

  • Siguranţă mai mare a alimentelor şi a operatorilor
  • Soluţii ecologice şi responsabile din punct de vedere al mediului 
  • Perioadă mai mare de depozitare a fructelor și legumelor şi pierderi reduse
  • O reducere a consumului de apă şi de energie
Back to Top